Menu

Caracteristicile apostilei duble

Este imposibil de înțeles cum diferă apostila dublă de cea obișnuită fără a stabili cel puțin informații generale în acest context. Deci, intenționăm să luăm în considerare ce este o apostilă.

Apostila este un certificat furnizat pentru a confirma autenticitatea unui document oficial în străinătate. Procesul de apostilare se bazează pe Convenția cu privire la Apostilă semnată în cadrul Conferinței de la Haga din 1961. Apariția unei astfel de convenții a devenit necesară datorită procesului complex și incomod de legalizare a documentelor. Practicitatea și optimitatea propunerilor și principiilor Convenției au atras multe țări să se alăture. Drept urmare, transferul documentelor mondiale a devenit mult mai ușor și a contribuit la îmbunătățirea relațiilor internaționale.

Fiecare stat care face parte, are dreptul de a interpreta Convenția cu privire la Apostila în conformitate cu legislația sa. Bineînțeles, acest lucru se face în conformitate cu regulile și reglementările Convenției. Astfel, unele state au propus ca solicitanții să dubleze apostilarea documentelor. Aceste state sunt:Italia, Marea Britanie, Belgia, Portugalia și altele. Acest lucru se efectuează pentru a înțelege și valida mai bine documentul oficial.

Atenţie! Pentru a afla întreaga listă de țări care necesită o apostilă dublă, vă rugăm să contactați consultanții noștri.

Apostila, în sine, este o confirmare suficientă a autenticității și originii unui document oficial. Atunci, de ce este nevoie de o apostilă dublă? Pentru a înțelege acest lucru, este necesar de definit acest termen:Apostila dublă este o ștampilă dublă care certifică nu numai autenticitatea unui document oficial, ci și autenticitatea unei traduceri autorizate a acelui document. Deoarece, conform Convenției, notarizarea este inclusă în lista documentelor supuse apostilării, este posibilă apostila dublă.

Important! Legislația țării care necesită o apostilă dublă poate stabili, de asemenea, o listă a documentelor oficiale pentru care acest lucru este necesar. Informații despre acest lucru pot fi obținute de la Ambasada statelor solicitate.

Cum are loc procesul de apostilare dublă?

  • Apostila se aplică pe documentul oficial (copie legalizată);
  • Documentul oficial este tradus în limba solicitată și este certificat de un notar;
  • Mai departe, este atașată apostila la traducerea deja certificată a documentului;

Important! Apostila poate fi aplicată numai de un organism competent autorizat. Centrul nostru multifuncțional oferă servicii de consultanță și asistență juridică în toate etapele procedurii de apostilare. Vă recomandăm să utilizați serviciile noastre, deoarece specialitatea noastră sunt acțiunile legate de documente. Cu noi, veți economisi timp și bani în mod semnificativ.

Atenţie! Puteți afla mai multe despre procesul de apostilare pe site-ul nostru web sau contactând consultantul nostru.

COMANDA ACUM