Menu

Blog

Prețul Cetățeniei Române Gratuite

Conform noilor modificări și completări în Legea cetățeniei române, începând cu data de 06.12.2021, pentru a depune dosarul de acordare sau redobândire a cetățeniei române, va fi necesar de apostilat toate actele, chiar și cele emise în Republica Moldova

Condițiile de aplicare a Convenției cu privire la Apostila

Apostilarea documentelor este un proces obligatoriu pentru multe state, beneficiul de bază fiind simplitatea procedurii în comparație cu legalizarea. Evident e faptul că există un șir de condiții pentru aplicarea Convenției privitor apostilării și nu toate statele fac parte Convenției. Din acest articol veți putea afla aceste condiții de bază și în special distribuția geografică a Convenției.

Ce este apostila electronică?

Dezvoltarea tehnologică este inevitabilă. De aceea, este firesc ca Convenția să se adapteze la tehnologiile moderne. Astfel, la conferința din 2009, Comisia specială a recunoscut că utilizarea tehnologiilor moderne poate avea un impact calitativ asupra punerii în aplicare a convenției. Aceste tehnologii respectă pe deplin toate principiile și normele Convenției.

Din ce motive poate fi respinsă apostila

Înainte de a stabili motivele respingerii apostilei de către statul de destinație, este foarte important să înțelegeți din ce motive ați putea primi un refuz la aplicarea apostilei.

Caracteristicile apostilei duble

Este imposibil de înțeles prin ce diferă apostila dublă de cea obișnuită fără a stabili, cel puțin, informațiile generale în acest context. Deci, ne propunem să luăm în considerare ce este o apostilă.

Istoria originii Convenției cu privire la Apostille (Convenția de la Haga)

La un moment dat, sau mai bine zis la începutul anilor 1950, circulația documentelor mondiale a devenit din ce în ce mai dificilă. Acest fapt a devenit un obstacol pentru relațiile interstatale bazate pe tranzacții a diverselor documente oficiale. Astfel, s-a decis crearea unei anumite convenții, al cărei scop va fi abolirea legalizării documentelor.

Istoria creării Apostilei

Orice studiu al unui termen începe cu determinarea semnificației acestuia. Din punct de vedere etimologic cuvântul „Apostilă” provine din latina veche „postilla”, care înseamnă – „apoi, mai târziu”. Apoi, acest cuvânt a trecut în franceză ca „postille” – „adnotare” și s-a transformat mai târziu în verbul „apostiller”.

Apostilarea cazierului judiciar

Ce înseamnă apostilarea documentelor Dacă e să căutăm o explicație a cuvântului apostila, dex ne va oferi următoarea definiție:Rezoluție scrisă pe o petiție, pe un raport etc.;semnătură pusă pe un asemenea act. Ce e apostila de la Haga dex-ul nu ne precizează, însă vă oferim noi o scurtă explicație:apostila este o modalitate simplificată de legalizarea documentelor pentru a fi recunoscute în țările care au aderat la Convenția de la Haga din 1961. Moldova se află și ea printre țările ce au semnat Convenția, astfel, prin aplicarea apostilei, actele eliberate în R.Moldova sunt recunoscute juridic peste hotarele țării.

Sunt în altă țară și am nevoie de apostilă urgentă, cum procedez? Ce reprezintă apostila? De ce este nevoie de ea?

Apostilarea reprezintă o modalitate simplificată de legalizare a documentelor care se obține într-un stat cu scopul utilizăriile legale a acesteia pe teritoriul altor state membre al Convenției de la Haga.

COMANDA ACUM